-
Executive - videreutdanning

AI i finansnæringen

Oppdag viktigheten av AI i finansnæringen og bli en del av fremtiden. Ta del i dette nye kurset, og hold deg relevant i den stadig mer AI-drevne økonomien. Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse finansierer studieavgiften.

Kurset er dessverre fulltegnet. Fikk du ikke plass ved denne første gjennomføringen, vil det være nye gjennomføringer hvert halvår frem til og med vårsemesteret 2027.

Dette lærer du:

  • Kurstilbudet gir deg kompetanse innen kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML), med spesifikk innsikt i hvordan disse teknologiene kan anvendes i finansnæringen.
  • Du vil lære om AI-løsninger og bli i stand til å identifisere, analysere og navigere komplekse etiske og juridiske utfordringer knyttet til AI.  
  • Du vil også lære å anvende ML-konsepter, inkludert naturlig språkprosessering (NLP), for å forbedre beslutningsprosesser og utvikle nye strategier basert på kombinasjoner av ulike datakilder.
  • Du vil bli bedre rustet til å ta informerte og etisk ansvarlige beslutninger om bruk av AI i finansnæringen.

Dette nettbaserte kurstilbudet gir en introduksjon i de grunnleggende aspektene ved AI-teknologi, hvor vi går i dybden på hvordan disse innovasjonene kan brukes til å forandre og videreutvikle finansnæringen.

Kurset er utviklet i et samarbeid mellom Handelshøyskolen BI og partnere fra Sparebank1, Gjensidige, KLP og Nordea Liv. Det er finansiert med prosjektmidler fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) gjennom bransjeprogrammet for finansnæringen. Deltakere betaler derfor ingen studieavgift.

Kurstilbudet består av tre moduler som sammen utgjør kursserien AI i finansnæringen.

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle ansatte i finansnæringen, uansett rolle eller stilling. Det sentrale er at du har et behov, ønske eller interesse for å få en bredere digital forståelse. 

"Disse nye BI-kursene gir ansatte i finans en fantastisk mulighet til å øke sin kompetanse på områder som vil være svært viktige fremover. Økt kunnskap innen bærekraft og teknologi gir spennende karrieremuligheter for den enkelte."

Arne Fredrik Håstein

Nestleder, Finansforbundet

Gjennomføring

Kurset består av tre moduler og er 100% digitalt. Hver modul har en varighet på tre uker, med ukentlige 3-timers samlinger på oppsatte tider. I tillegg består undervisningen av andre digitale læringselementer og aktiviteter.

Det er svært viktig at du prioriterer å sette av tid til disse digitale samlingene. Det gir stor læringsverdi for deg og resten av deltakerne. Det blir ikke gjort opptak fra de digitale samlingene fordi det i stor grad legges opp til interaksjon. 

Hele kurset gir 7,5 studiepoeng dersom du fullfører. Dersom du har planer om å fullføre med eksamen, må du søke på hele kurset fra starten av. Gjennomfører du enkeltmoduler, får du digitalt kompetansebevis. 

Opptakskrav

Kurset er på bachelornivå, og opptakskrav er som hovedregel generell studiekompetanse. Er du 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse. Les mer om opptakskravene på bachelornivå. 

Det er ingen opptakskrav dersom du kun ønsker å melde deg på enkeltmodul fra kurset.

AI i finansnæringen

Oppstart AI i finansnæringen

Hver av de tre modulene starter som følger:

Forelesere

Studieavgift og påmelding

Studieavgift Bærekraft i kreditt og utlån for bedriftsrådgivere dekkes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse gjennom bransjeprogrammet for finansnæringen. 

Det er også mulig å melde seg på enkeltmoduler, men dersom du har planer om å fullføre alle tre modulene med eksamen, må du søke på hele pakken fra starten av.

"Bransjeprogrammet gir næringen en unik mulighet til å heve nivået til dagens ansatte gjennom skreddersydde utdanningstilbud. De ansatte får økt kompetanse, bedriftene får bedre kvalifiserte ansatte, og Norge kan nyte godt av en næring som kan yte bedre rådgiving og tjenester."

Frederick G. Hjertø

Spesialrådgiver, Finans Norge

Kontakt oss

Har du noen spørsmål om kurstilbudet kan du få snakke med en av våre dyktige veiledere på InfoHub.