Strategisk kommunikasjon
Du vil lære å utvikle kommunikasjonsstrategier og hvordan du kan bruke kommunikasjon i arbeidet med problemstillinger som omdømme, ansattes engasjement og kriser.
Dette lærer du:
- Hvordan skape målbar verdi med kommunikasjon.
- Teorier, konsepter og verktøy for strategisk kommunikasjon.
- Planlegge og iverksette kommunikasjonskampanjer.
- Omdømmehåndtering og krisehåndtering.
- Kommunikasjon under endringsprosesser og medarbeiderengasjement.
Dette kurset passer for deg som er leder, eller vil forberede deg til en lederstilling der kommunikasjon spiller en sentral rolle.
Du vil lære å utvikle kommunikasjonsstrategier og hvordan du kan bruke kommunikasjon i arbeidet med problemstillinger som omdømme, organisasjonsendringer og kriser.
Når du er ferdig med kurset, skal du være godt rustet til å kunne lede arbeidet med å iverksette og evaluere kommunikasjonskampanjer.
"Jeg har fått full uttelling for å ha tatt dette kurset, og anbefaler det for alle som jobber med kommunikasjon, og som ønsker å lære om verdien av å jobbe mer strategisk. Jeg opplevde at kurset var svært relevant og at gjesteforeleserne fra bransjen var faglig oppdaterte og inspirerende. "
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)
Ta kurset alene eller som del av en grad
Dette kurset kan inngå som en del av en Executive Master of Management.
Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel mastergrad.
Dette kurset gir 30 studiepoeng, en Executive master består av 90 studiepoeng. Sammensetningen av kurs bestemmer du selv, basert på hva du vil lære og hva du skal bruke kunnskapen til.
Samlinger og kursinnhold
Kurset består av fem samlinger over to semestre. Fire av samlingene varer i fire dager og foregår på campus Oslo i Nydalen på dagtid.
Kurset har en utenlandsmodul i Berlin, i samarbeid med Hertie School, som BI anbefaler studentene å delta på. Utgifter til reise og opphold kommer i tillegg til ordinær studieavgift.
Eksamen består av en prosjektoppgave (60 % av totalkarakteren) som kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer, og en individuell 72 timers hjemmeeksamen (40% av totalkarakteren).
Språk: undervisningen vil foregå på norsk og engelsk.
Samlinger høst 2025/vår 2026
I denne modulen utforsker vi moderne kommunikasjonsmetoder, digitale og analoge, og hvordan slike aktiviteter kan bidra til verdiskapning i organisasjoner. Vi diskuterer kommunikasjonens rolle i omdømmeledelse, ansattes engasjement, og i kriseberedskap og -håndtering.
I denne samlingen vil du lære å analysere organisatoriske utfordringer og utvikle relevante kommunikasjonsløsninger. Vi går spesielt inn på hvordan kommunikasjonsløsninger og strategier må være tilpasset organisasjonen og situasjonelle kontekster slik som kultur, tillit, omdømme, endringer og kriser. Du vil utvikle ferdigheter i å bruke forskningsbaserte verktøy for å analysere, utvikle strategier og kampanjer for å møte slike utfordringer.
I denne samlingen går vi gjennom strategisk kommunikasjon i forbindelse med digitalisering og innovasjon, inkludert rollen kunstig intelligens forventes å spille i fremtiden. Du lærer også å bruke relevante verktøy til å implementere, måle og evaluere kommunikasjons-kampanjer.
Berlin har historisk vært propagandaens episenter og et pulsererende knutepunkt for Europeisk offentlig dialog. I partnerskap med Hertie School of Governance får vi innblikk i og kompetanse på hvordan lede kommunikasjon tilpasset juridiske, politiske og etiske normer. Noen av temaene som tas opp:
- Hvordan kommunisere i et digitalisert, polarisert og post-faktuelt samfunn.
- Hvordan håndtere offentlig deltakelse og engasjement.
- Hvordan møte utfordringene knyttet til feilinformasjon og falske nyheter.
I den siste samlingen vil du lære å analysere de underliggende strukturene og prosessene i organisasjoner for å bedre kunne planlegge, posisjonere og utvikle kommunikasjonen din.
Forelesere
Alexander har en doktorgrad fra Université de Fribourg og har hatt undervisnings- og forskningsstipend ved blant annet University of Southern California, Stanford University og Mittuniversitetet.
Gjesteforelesere
- Professor Jesper Falkheimer, Universitetet i Lund
- Professor Vilma Luoma-aho Jyväskylä University, School of Business and Economics
- Professor Mats Heide, Universitetet i Lund
Programmet er støttet av The Nordic Alliance for Communication & Management (#NORA) og som student vil du få muligheten til å sparre med kommunikasjonsledere og professorer fra dette nettverket.
Forventet tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt 20 arbeidsdager på samlinger. Du må også sette av tre dager til hjemmeeksamen.
I tillegg kommer tiden du trenger til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt. Her har du mulighet til å tilpasse arbeidet til livet ellers.
"Kurset har vært viktig for meg som leder. Jeg valgte det fordi jeg er interessert i kommunikasjonens rolle i å bygge tillit og forståelse for samfunnsoppdraget. Jeg anbefaler kurset til alle som verdsetter kommunikasjonens betydning, uansett faglig bakgrunn."
Studieavgift
Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Studieavgiften faktureres per semester og justeres årlig i takt med prisutviklingen. Den dekker deltakelse i forelesninger og ordinær eksamensavgift.
Utgifter til pensum, undervisningsmateriell, studieturer og reise/opphold ved samlinger kommer i tillegg.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der vil du treffe en veileder og få svar på det du måtte lure på.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde - alt fra korte kurs til deltidsstudier på masternivå.