Strategisk historiefortelling
I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke historiefortelling strategisk for å vekke følelser, skape mening og drive utvikling i din organisasjon.
Dette lærer du:
- Bruk historiefortelling strategisk for å styrke relasjoner med kunder og samarbeidspartnere, samt skape engasjement internt.
- Utvikle praktiske ferdigheter i å skrive og presentere historier i ulike formater som støtter organisasjonens mål.
- Få innsikt i teori, forskning og eksempler for å forstå historiefortellingens effekt og anvende den effektivt i ulike sammenhenger.
Dette kurset gir deg en grundig innføring i historiefortelling som et kraftfullt kommunikasjonsverktøy – enten du ønsker å bruke det personlig eller i organisasjonen din. Gjennom historier vil du lære å engasjere publikum, formidle komplekse budskap på en tydelig måte og skape emosjonell tilknytning til dem du vil nå.
Historiefortelling er et effektivt verktøy for å forklare endringer, styrke organisasjonsidentitet og inspirere til handling. I løpet av kurset lærer du hvordan historier kan brukes strategisk for å påvirke målgrupper, samtidig som du utvikler en bevissthet rundt ansvarlig og etisk bruk av fortellinger.
Vi fokuserer både på praktisk anvendelse og de etiske aspektene ved historiefortelling. Gjennom undervisning og læringsaktiviteter blir du rustet til å bruke historiefortelling på en målrettet, engasjerende og forsvarlig måte i profesjonelle sammenhenger.
Historiefortelling, eller storytelling, handler om å formidle handlinger eller hendelser gjennom tekst, tale eller kunstneriske uttrykk. Det er en kraftfull metode for ledere, organisasjoner og enkeltpersoner som ønsker å engasjere, påvirke og skape resultater gjennom fortellinger.
Etter kurset vil du kunne strukturere og skape historier som effektivt fremmer budskapet ditt og utløser de ønskede følelsesmessige reaksjonene. Du vil også mestre kunsten å skape engasjerende historier basert på et gitt materiale.
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)
Ta kurset alene eller som del av en grad
Dette kurset kan inngå som en del av en Executive Master of Management.
Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel mastergrad. Dette kurset gir 15 studiepoeng, en Executive master består av 90 studiepoeng. Sammensetningen av kurs bestemmer du selv, basert på hva du vil lære og hva du skal bruke kunnskapen til.
Dette kurset erstatter det tidligere kurset Storytelling som strategisk verktøy.
Samlinger og kursinnhold
Kurset består av to samlinger over ett semester. Samlingene varer i tre dager, og foregår på campus Oslo på dagtid.
Pensum blir tilgjengelig så snart man er tatt opp til kurset.
Eksamen består av en prosjektoppgave som teller 60 % av totalkarakteren, og en mappeinnlevering som teller 40 %. Prosjektoppgaven kan gjennomføres individuelt eller i grupper på inntil tre personer.
Samlinger
-
I denne samlingen utforsker vi historiefortelling som både konsept og kommunikasjonsform. Vi ser nærmere på ulike definisjoner og hvordan historiefortelling skiller seg fra andre narrative uttrykk.
Vi dykker også ned i det teoretiske rammeverket og relevant litteratur, inkludert sentrale teorier, modeller for effektiv historiefortelling og forskning på hvordan historier påvirker ulike kontekster.
-
I denne samlingen utforsker vi hvordan du best kan strukturere og bruke historiefortelling – både for deg selv og i organisasjonen din – for å oppnå konkrete mål gjennom strategisk storytelling.
Vi ser også på historiefortellingens skyggesider, som hvordan den kan brukes til manipulering, og de etiske dilemmaene dette kan medføre.
Kursansvarlig og forelesere
Forventet tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt seks dager på samlinger. De digitale læringsprosessene, som utgjør omtrent en tredjedel av kurset, vil kombinere forskjellige nettbaserte læringsaktiviteter som gjennomføres både individuelt og i grupper. Summen av samlingene og de digitale elementene utgjør totalt ca. 75 timer.
I tillegg kommer tiden du trenger til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt. Her har du mulighet til å tilpasse arbeidet til livet ellers.
Les mer om hvordan det er å kombinere deltidsstudier med jobb, familie og fritid.
Studieavgift
Høst 2025: 54 000 kr per studieår.
Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Studieavgiften faktureres per semester og justeres årlig i takt med prisutviklingen. Den dekker deltakelse i forelesninger og ordinær eksamensavgift.
Utgifter til pensum, undervisningsmateriell, studieturer og reise/opphold ved samlinger kommer i tillegg.
Andre priser gjelder for studenter fra land utenfor EU/EØS og Sveits. Enkelte unntak og variasjoner kan forekomme.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der vil du treffe en veileder og få svar på det du måtte lure på.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde -
alt fra korte kurs til deltidsstudier på masternivå.