Arbeidsglede og livskvalitet
Dette masterkurset gir en grundig innføring i hvordan arbeidsglede og livskvalitet påvirker individet, organisasjonen og samfunnet vi lever i.
Dette lærer du:
- Inngående innsikt i vitenskapen om arbeidsglede og livskvalitet.
- Solid kunnskap om hvordan arbeidsglede og livskvalitet bidrar til organisatorisk suksess og samfunnsmessig velferd.
- Hva påvirker arbeidsglede og livskvalitet?
- Avansert forståelse av forskningsbaserte metoder for å fremme arbeidsglede og livskvalitet.
Dette masterkurset er spesielt utviklet for de som ønsker å forstå betydningen av arbeidsglede og livskvalitet for enkeltpersoner, organisasjoner og samfunn og som har særlig ansvar for å bygge og vedlikeholde en engasjert arbeidsstyrke.
Arbeidsglede handler om mer enn bare trivsel på jobb - det er en viktig drivkraft for både personlig velvære og organisasjoners suksess. Når ansatte opplever arbeidsglede, øker ikke bare deres egen motivasjon og engasjement, men også produktiviteten, kreativiteten og evnen til å håndtere utfordringer.
Samtidig har arbeidsglede en dypere betydning for samfunnet som helhet. Forskning viser at når mennesker trives på jobb, fører det til bedre psykisk helse, lavere sykefravær, sterkere sosiale fellesskap og en mer bærekraftig utvikling både i arbeidslivet og i samfunnet.
Gjennom en kombinasjon av forskningsbasert teori og praktiske metoder vil du få innsikt i hvordan skape og opprettholde engasjerte, tilfredse og motiverte medarbeidere.
Hvem er kurset for?
Kurset er spesielt utviklet for alle som har ansvar for å bygge og vedlikeholde en engasjert og tilfreds arbeidsstyrke.
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)
Ta kurset alene eller som del av grad
Dette kurset kan inngå som del av en Executive Master of Management.
Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel mastergrad.
Dette kurset gir 15 studiepoeng, en Executive Master består av 90 studiepoeng. Sammensetningen av kurs bestemmer du selv, basert på hva du vil lære og hva du skal bruke kunnskapen til.
Samlinger og kursinnhold
Kurset består av tre fysiske samlinger over ett semester. Hver samling varer i to fulle dager, og foregår på Campus Oslo på dagtid. I tillegg vil det settes opp tre webinarer som også vil foregå på dagtid.
Pensum blir tilgjengelig så snart man er tatt opp til kurset.
Eksamen består av en prosjektoppgaver som teller 60% av totalkarakteren, og en mappeinnlevering som teller 40%. Mappeinnleveringen vil bestå av refleksjonsnotater gjort underveis i kurset der fokus er på personlig utprøving av metoder og teknikker. Mappen består av tre innleveringer.
Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer.
Gjennomføring webinarer
- 26. september
- 24. oktober
- 21. november
Samlinger
-
En introduksjon til teori og forskning: I denne samlingen vil du lære om livskvalitet og lykke på tvers av samfunn, land, kulturer og alder. Du vil bli introdusert for forskning på livskvalitet og lykke og forstå hvilken sammenheng livskvalitet og lykke har for individer og samfunn. Du vil også lære om sammenhengen mellom livskvalitet og arbeidsglede.
-
Sammen utforsker vi hva som skaper arbeidsglede og hvorfor det er viktig. Du vil lære om hva arbeidsglede er, hvordan det henger sammen med livskvalitet og hvilke konsekvenser det kan ha. Du vil også lære hva som påvirker arbeidsglede og ulike tilnærminger og verktøy for å øke arbeidsglede.
-
I denne samlingen stiller vi spørsmålet om lykke er arvelig? Du vil lære om betydningen av gener og personlighet for livskvalitet og lykke, og om betydningen av atferd og tiltak. Vi utforsker verktøy tilpasset individet.
Fagansvarlig
Karoline M. Hofslett Kopperud er førsteamanuensis på Institutt for ledelse og organisasjon på Handelshøyskolen BI. Hennes forskningsområder fokuserer hovedsakelig på positiv organisasjonspsykologi, med vekt på arbeidshelse og jobbrelatert trivsel.
Forventet tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt seks arbeidsdager på samlinger. I tillegg kommer 24 timer til hjemmeeksamen.
Du må også sette av tid til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt, og dette er noe du i stor grad kan tilpasse livet ellers.
Studieavgift
Høst 2025: 54 000 kr per studieår.
Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Studieavgiften faktureres per semester og justeres årlig i takt med prisutviklingen. Den dekker deltakelse i forelesninger og ordinær eksamensavgift.
Utgifter til pensum, undervisningsmateriell, studieturer og reise/opphold ved samlinger kommer i tillegg.
Andre priser gjelder for studenter fra land utenfor EU/EØS og Sveits. Enkelte unntak og variasjoner kan forekomme.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der møter du en veileder, og du får mulighet til å stille spørsmål.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde -
alt fra korte kurs til deltidsstudier på masternivå.