Logistikk og bærekraftige forsyningskjeder
Dette kurset tar for seg hva bærekraftige forsyningskjeder innebærer, og hvordan effektive logistikkløsninger kan bidra til det grønne skiftet. Kurset gir en innsikt i hvordan geopolitiske konflikter skaper usikkerhet og risiko i forsyningskjedene.
Dette lærer du:
- Bærekraftige forsyningskjeder og valg av organisasjonsformer og logistikkprosesser.
- Analyse av forsyningskjeder.
- Modeller og teknikker for å optimalisere forsyningskjedene.
Dette kurset gir deg grunnleggende innsikt i logistikkprosesser og hva bærekraftige forsyningskjeder innebærer. Du vil få innblikk i hvordan logistikkprosessene omfatter funksjonsområdene internt i bedriftene og omfatter hele forsyningskjeden fra leverandører til sluttkunde. Du vil få en forståelse for hvordan kundeservice både bidrar til økt salg, men også påvirker logistikk kostnadene.
Når kurset er ferdig, vil du være rustet til å forstå forsyningskjeder med et bærekraftig perspektiv, med fokus på et sosialt, økonomisk og miljømessig perspektiv. Du vil kunne analysere og evaluere logistikkløsninger, identifisere effektive samarbeidsformer, ha en forståelse av avveiinger som er nødvendige for å forbedre både økonomisk og miljømessig effektivitet i forsyningskjeden.
Hvem kan ta kurset?
Opptakskrav: For å ta et bachelorkurs må du som hovedregel ha generell studiekompetanse. Har du ikke det, kan du likevel søke på bakgrunn av realkompetanse dersom du er 25 år eller eldre i opptaksåret.
Ta kurset alene eller som del av en grad
Dette kurset gir verdifull kunnskap i seg selv, men det gir også formell kompetanse. Gjennomført kurs gir 7,5 studiepoeng som kan inngå i en bachelorgrad.
Praktisk informasjon og gjennomføring
Undervisningen består av webinarer, totalt 8-12 i løpet av et semester. I vårsemesteret er første webinar i uke 3, på høsten starter de i uke 34.
Webinarene:
- Varer 1-2 timer.
- Settes normalt opp en gang i uka eller annenhver uke.
- Gjennomføres alltid mellom 17 og 21 mandag til torsdag.
I tillegg til webinarene består nettkursene av ulike læringsaktiviteter, som f.eks. digitale selvtester, temavideoer, oppgaver, diskusjonsgrupper, caser og lignende. Du får tilgang til alle læringsaktivitetene gjennom en digital læringsplattform. Der finner du også studieguiden - en håndbok med hjelp og råd om gjennomføringen.
Eksamen: Består av en individuell hjemmeeksamen på 90 minutter som teller 30% av totalkarakteren og en 3-timers individuell skriftlig skoleeksamen som teller 70%.
Pensum: Blir tilgjengelig i studentportalen etter at du er tatt opp på kurset. Pensumliste for dette kurset kan du også finne her.
Kursinnhold
- Logistikkbegrepet
- Markedsføringsbegrepet Bærekraftige forsyningskjeder
- Servicenivåer og markedsdekning
- Transport, prognoser og lagerstyring
- Last mile distribusjon
- On-line plattformer
- Automatisering/robot/droner
- Innkjøp
- Markedsføringskanaler
- Markedsføringskanalens ulike servicenivåer og markedsdekning
- Kundeservice
- Miljø
- Makt og konflikter
- Logistikkutfordringer med netthandel
Tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av. Et kurs på 7,5 studiepoeng tilsvarer derfor en arbeidsmengde på minimum 200 timer.
Hvor mye tid de forskjellige deltakerne bruker på kursene er veldig individuelt. Undervisningen skjer til faste tider, men er lagt til ettermiddager og spredt utover slik at det skal kunne kombineres med livet ellers. Tiden du skal bruke til å lese pensum og gjøre andre læringsaktiviteter, kan du i stor grad bestemme over selv ut ifra hva som passer for deg og din hverdag.
Kursansvarlig
Finansiering og fakturering
Studiet er godkjent for støtte fra Statens lånekasse. Studieavgiften faktureres normalt rett etter studiestart.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der vil du treffe en veileder og få svar på det du måtte lure på.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere nettkurs innen samme fagområde.