Stress på jobben - Faresignaler og mestring
Hvordan kan vi bidra til at vi og andre rundt oss mestrer og håndterer stress på en god og konstruktiv måte? Dette kurset gir en innføring i forskning og kunnskap om stress på arbeidsplassen.
Dette kurset tilhører kursserien Stress, motivasjon og selvledelse.
«Stress» kan i hverdagsspråket bety så mangt, men hva er egentlig stress sett fra et organisasjonspsykologisk perspektiv? I dette kurset ser vi på ulike former for stress, og vi skal bli nærmere kjent med hvilke typer arbeid som er ekstra utsatt for både stress og i verste fall utbrenthet.
Kurset tar dessuten tak i utfordringer man kan oppleve knyttet til langvarig og kanskje ufrivillig hjemmekontor og det å måtte operere utelukkende på digitale flater på jobb. Vi ser på mulige løsninger. Du vil også få mulighet til å reflektere over ditt eget stressnivå som del av dette kurset. Det legges vekt på å kunne anvende tematikkene som tas opp i kurset inn mot egne erfaringer, enten som arbeidstaker, student eller i andre sammenhenger.
Hva lærer du?
- Faktorer som påvirker det psykososiale arbeidsmiljøet
- Hva er stress?
- Utbrenthet og konsekvenser
- Balansen mellom jobb og hjem, og arbeidsnarkomani
- Nyere stressfaktorer; Jobbusikkerhet og teknostress
- Hvordan kan vi håndtere stress?
- Stress og mestring på hjemmekontor
Gjennomføring
De korte kursene gjennomføres 100% online. Det blir diskusjon, interaksjon og læring - bare i et kompakt format. Kurset har en varighet på totalt tre uker, med 3-timers nettforelesninger via Zoom på oppsatte tider. I tillegg til nettsamlingene jobber du med fagstoff i ulike former via læringsplattformen Insendi. Alt du trenger for å gjennomføre kurset vil du finne her. Innholdet kan variere fra kurs til kurs, f.eks. video, oppgaver, diskusjoner, selvtester med mer.
Etter fullført kurs vil du motta et deltakerbevis i form av en digital badge. Denne kan du enkelt lagre og dele på LinkedIn eller dine sosiale nettverk.
Eksamensordning
Fra vårsemesteret 2024 går vi bort fra at alle kursene inngår i en serie på tre kurs. Det innebærer at alle kurs tilbys uavhengig av hverandre. Vi faser ut eksamensordningen som innebar muligheten til å søke opptak og formalisere med eksamen og 7,5 studiepoeng hvis du har gjennomført tre kurs innen en kursserie. Dersom kurs med studiepoeng er viktig for deg, oppfordrer vi til å velge fra BIs portefølje av kurs med studiepoeng.
Det blir en overgangsordning med mulighet til å gjennomføre eksamen i vårsemesteret 2024, dersom du kvalifiserer for det i løpet av høstsemesteret 2023. Du vil bli kontaktet i slutten av januar dersom dette gjelder deg. Søknadsfrist er 25. februar 2024.
Foreleser
Elin Akre Trønnes er høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon. Trønnes foreleser innenfor organisasjonspsykologi, motivasjon, stress, selvledelse og gruppepsykologi. I 2007 fullførte hun sin mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi.
Betaling
Pris per kurs er 6450,- Betaling (vipps eller kort) ved påmelding. Kvittering sendes til oppgitt e-post. Faktura blir ikke sendt ut.
Timeplan og påmelding høst 2021
Datoer og påmelding kommer.
Kurset er del av vår nyutviklede serie med korte, nettbaserte kurs for deg som ønsker å holde deg oppdatert på relevante og fremtidsrettede fagområder.