-
Make it your business

Julie Malene landet internship i Oljefondet

BI tilbyr forelesninger med en populær twist og skreddersydde studieprogrammer. Det realiserer drømmer.

Julie Malene Fusdahl og Giovanni Pagliardi

STORTRIVES: – Alt ligger til rette for at du skal lykkes ved BI, sier mastergradstudenten Julie Malene Fusdahl, etter å ha tilbrakt sommeren hos Norges Bank Investment Management.

 

– Da jeg begynte på BI, ble jeg positivt overrasket over hvor tett kommunikasjon skolen har med næringslivet. Skolen arrangerer ofte gjesteforelesninger og har besøk av relevante personer, bedrifter og organisasjoner, innleder mastergradstudenten i bærekraftig finans (MSc in Sustainable Finance), Julie Malene Fusdahl fra Oslo.

Hun berømmer nytteverdien hun har av de pågående studiene.

– BI har vært flink til konstant å oppdatere seg på hvilken kompetanse arbeidslivet har behov for og utdanne studentene deretter. I det siste har det vært flere studenter som har fått internship, graduate og faste stillinger i oljefondet, sier Fusdahl.

Hvert år inviterer BI og studentforeningene nøkkelpersoner fra norsk samfunnsliv til å holde eksklusive gjesteforelesninger for studentene. Nylig lanserte høyskolelektor Giovanni Pagliardi konseptet BI Talks, hvor studenter som Julie får muligheten til å intervjue kjente næringslivsaktører i klasserommet.

– Jeg vil at næringslivet skal vite at våre studenter er godt veiledet og ordentlig forberedt på å entre arbeidsmarkedet. Det gjør dem mer attraktive som fremtidige ansatte for de beste arbeidsgiverne, sier Pagliardi.

Utdanning for morgendagens behov

Hva skal du gjøre etter videregående? Hva skal du bli? Her får du vite hvorfor BI er den rette retningen.

Les mer

Julie Malene Fusdahl

INTERNSHIP I OLJEFONDET: Julie Malene Fusdahl snakker stolt om lærdommen hun fikk i Statens pensjonsfond utland. 

 

Trodde knapt sine egne øyne

I sommer var Fusdahl én av de dyktige studentene fra ulike høyskoler og universiteter, som fikk en ettertraktet praktikantstilling i forvaltningen av inntektene fra Norges olje- og gassressurser.

– Det var gøy å se at det vi har lært i forelesninger er så relevant i arbeidslivet. Jeg har merket at mastergradene fra BI er høyt respektert i arbeidslivet, sier Fusdahl.

Som relativt fersk innen finansverdenen våget ikke den karrierebevisste studenten først å tro på en praktikantstilling i selveste oljefondet.

Men: Da oljefond-sjef Nicolai Tangen besøkte BI i fjor høst, påpekte han ifølge Julie at det var positivt med en mangfoldig bakgrunn.

– Da jeg etter hvert fikk tilbud om internshipet, måtte jeg klype meg selv i armen. Det er virkelig et sted jeg har drømt om å jobbe lenge. Dessuten er jeg stolt over å ha det på CV-en, sier Fusdahl.

BI-studenten er tilfreds med kursen hun har staket ut på lag med skolen og næringslivet.

– Graden jeg nå tar har et stort fokus på kvantitative metoder og finansiell teori, men har også bærekraft som en sentral del av undervisningen. Etter internshipet i oljefondet har ønsket om å jobbe der etter studiene blitt enda sterkere, forteller Fusdahl.Nicolai Tangen

Julie Malene Fusdahl (fra Oslo)

  • Aktuell: Hadde internship i oljefondet i sommer. Jobbet i teamet Environmental Initiatives under Corporate Governance, altså avdelingen som arbeider med aktivt eierskap.
  • Tidligere utdanning og jobberfaring: Bachelor i politikk og internasjonale relasjoner fra University of Sydney.
  • Jobbet deretter for en klimaorganisasjon EAT, med bærekraft i Sparebank 1 og som trainee på konsulatet i San Francisco. Er i dag deltidsansatt i Klimaetaten ved siden av studiene.
  • Forfatter av boken "En klimabok du orker å lese".
  • Studie: MSc Sustainable Finance.

Bli kjent med Julie Malenes masterprogram

Skaff deg ferdigheter innen bærekraftig finans for å gjøre deg relevant for arbeidsmarkedet og møte det økende behovet for kandidater med dette unike perspektivet og tverrfaglige kompetansen.

Les mer

Suksessoppskrift

Fusdahl setter pris på at BI vet hva som skal til for å lykkes ute i felten.

– Ved kontinuerlig dialog med næringslivet får BI et godt bilde av hvilken kompetanse som er relevant og vesentlig for å være ettertraktet i jobbmarkedet, sier Fusdahl.

Hun trekker frem nevnte Pagliardi som en respektert personlighet på instituttet og forelesningssalen.

– Jeg har ikke møtt en eneste elev som ikke elsker forelesningene til Giovanni. Han er engasjerende å høre på og har en evne til å forklare kompliserte teorier på en lettfattelig måte, sier hun om foreleseren.

Julie Malene Fusdahl og Giovanni Pagliardi

Prominente gjester

Våren 2022 ble Pagliardi, som til daglig er ansatt ved Institutt for finans på BI, hedret av skolen med en pedagogisk utmerkelse. Dette som en påskjønnelse for bidragene til innovasjon av læringsaktivitetene.

Ifølge Pagliardi er målet med BI Talks-konseptet å skape et enda mer produktivt læringsmiljø, hvor BI-studenter får anledning til å møte fremtredende forskere og anerkjente forretningsfolk.

Hensikten? Å forme attraktive karrierer gjennom å koble akademisk kvalitet og næringsliv – i og utenfor klasserommet.

– Det er nyttig for studentene som får mulighet til å intervjue ledere fra næringslivet, og jeg tror det er verdifullt for de aktuelle selskapene å bli kjent med denne gruppen studenter. I tillegg får bedriftene markedsført sine egne programmer, sier BI-prisvinner Pagliardi.

I løpet av et snaut år har for eksempel den nevnte oljefond-lederen, Nicolai Tangen, besøkt skolen to ganger. I november gjester DNB-sjef Kjerstin Braathen BI – campus Oslo.

– Målet mitt har alltid vært å finne metoder for å maksimere aktiv læring, sier høyskolelektoren, Giovanni Pagliardi

Giovanni Pagliardi

– Vi har flinke studenter

Tanken er å få de kunnskapstørste studentene til å lære fra de beste og å opprette nyttige nettverksforbindelser. Dermed forenkles også matchingen mellom studenter på jobbjakt og arbeidsgivere.

Ifølge karrierestart.no lyses 60 til 80 prosent av ledige stillinger aldri ut. Da kan det lønne seg å ha en skole med et tett samarbeid med næringslivet i ryggen.

– Jeg ville utvikle et format der studentene ble styrket på flere vis. Vi har flinke studenter ved BI, som er motiverte til å yte sitt beste og å utnytte mulighetene de har, forklarer Pagliardi.

Pagliardis grunnpilarer – studentenes gevinst:

Hele læringsprosessen må sette studentene i sentrum. De veiledes for eksempel i forbindelse med ta med hjem-prosjekter. Det gjør at kvaliteten på utdanningen øker.

Forskningsbasert undervisning. Det er viktig at studentene blir eksponert for de siste fremskrittene innenforskning. Kunnskap utvikles raskt, og det er avgjørende å integrere de siste forskningsfunnene på BIs kurs for å øke kvaliteten.

De lærer av samtaler med næringslivstopper og deres presentasjoner.

De blir inspirert av deres karrierer og motivasjon.

De blir i stand til å samhandle med noen av de mest innflytelsesrike forretningsfolkene de normalt bare ser på TV.

Se tallene: Utdanning fra BI gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet

Hvert år undersøker vi hvordan det går med nyutdannede BI-studenter på jobbmarkedet. Resultatet bekrefter at BI er et smart valg som gir deg mange fordeler.

Les mer