Teamledelse
Få det beste ut av teamet ditt! Teamledelse er relevant for deg som har eller ønsker lederansvar, samt alle som ønsker å oppnå gode resultater med team.
Dette lærer du:
- Prestasjonsledelse i team.
- Sammensetning av team.
- Ledelse av spesialister i team.
- Ledelse av digitale og hybride team.
- Prosesser for samarbeid og kreativitet i team.
- Beslutninger i team.
- Ledergrupper - fra gruppetenkning til smarte team.
Dette kurset er satt sammen av kunnskap og ideer fra psykologi, ledelse og humanistiske fag, og bygger på forskning om arbeidsgrupper og team. Du vil lære om hvorfor team som organiseringsprinsipp er svaret for å håndtere endring, kompleksitet og nyskapning i organisasjoner.
Du vil også lære om team som en god ledertilnærming i et moderne arbeidsliv. Teorier og kunnskap om hvordan sammensetning, prosesser, beslutninger og nyskapning best kan tilrettelegges i team vil gjøre deg i stand til å bruke team på en effektiv måte.
Du vil etter gjennomføring ha en bedre forståelse av hvordan du kan styrke både dine egne og andres evner til prestasjon og samarbeid i team.
Det passer både for deg som allerede er leder, eller for deg som ønsker å bli det. Kurset er også nyttig for deg som er deltaker i ulike team.
"Kurset kan varmt anbefales! Forelesningene er lagt opp på en veldig fin måte med kombinasjonen av forelesninger og diskusjoner. Det foregår utrolig mye mer internt i team enn hva jeg har vært bevisst på, og for å lykkes med teamarbeid er det avgjørende at arbeidsgiver legger til rette for dette. "
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)
Ta kurset alene eller som del av en grad
Dette kurset kan inngå som en del av en Executive Master of Management.
Hvis du vil, kan du derfor ta flere kurs senere og bygge en hel mastergrad.
Dette kurset gir 30 studiepoeng, en executive master består av 90 studiepoeng. Sammensetningen av kurs bestemmer du selv, basert på hva du vil lære og hva du skal bruke kunnskapen til.
Samlinger og kursinnhold
Kurset tilbys i på campus i Nydalen i Oslo, og består av fem samlinger som går over tre til fire dager. Det vil også være webinarer mellom samlingene.
Kurset har en utenlandsmodul i Barcelona som BI anbefaler studentene å delta på. Utgifter til reise og opphold kommer i tillegg til ordinær studieavgift.
Når kurset starter får du også tilgang til en læringsplattform. Der finner du filmer med gjennomgang av det sentrale i hvert kapittel, og oppgaver du kan bruke for å teste egen forståelse. Dette gjør at du kan studere når det passer deg.
Pensum blir tilgjengelig så snart man er tatt opp til kurset.
Eksamen består av en prosjektoppgave som teller 60 % av totalkarakteren og som kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer, og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%.
Samlinger
-
Sentrale teorier og problemstillinger innenfor teamorganisering og teamutvikling som skaper gode prestasjoner.
På denne samlingen får du en forståelse av hva som er grunnlaget for teamprestasjoner og intervensjoner for å bedre disse.
-
Målet med samlingen er å gi en oversikt av relevante teorier og perspektiver på teamledelse av høykompetente medarbeidere. I tillegg fokuserer vi på slik ledelse i en digital tid.
Her ser vi også på forskjellige utfordringer som selvledelse, samledelse, primadonnaledelse, konflikt og konfliktledelse.
I tillegg til de to fysiske samlingsdagene blir det en heldags digital samling som foregår 29. april.
-
Samlingen gir en dypere forståelse av den interne dynamikken i team, og den sentrale betydningen dette har for teamprestasjoner.
Her utforsker vi paradokset som oppstår i ekte teamarbeid, hvor gjensidig avhengighet både er en forutsetning for å lykkes og en av de viktigste betingelsene for konflikt og manglende tillit.
-
Denne samlingen gir innsikt om utfordringene som leder- og beslutningsteam står ovenfor.
Du får kunnskap og verktøy til å forbedre beslutningstagning i egne team eller lederteam. Du vil også lære hvordan slike team kan coaches.
-
I Barcelona har alltid tradisjon og innovasjon vært bestevenner. Derfor danner byen rammen for et dypdykk i kreative prosesser i team der vi kan lære av noen av verdens fremste kreative mennesker: Picasso, Dali og Gaudi. I denne byen er vanetenkning satt på gangen, janteloven er ukjent og de sprøeste ideer kan finne en sponsor.
Vi vil betrakte Barcelona som en organisasjon, og dens mange kreative miljøer som team. På den måten vil vi se hvordan organisasjoner kan både fremme og hemme kreativitet, og hvordan kreativitet alltid er en sosial prosess, selv der vi snakker om tilsynelatende ensomme genier. Dessuten byr byen på eksempler på hvordan balansen mellom fleksibilitet og struktur kan vippe i feil retning. Det går faktisk an å være for kreativ!
Noen av temaene som tas opp:
- Hverdagskreativitet: Hvorfor alle mennesker er kreative – i besittelse av «gunstig intelligens»
- Hva fremmer og hemmer kreativite miljøer?
- Hva er våre nåværende ”byggeklosser” som kan benyttes på nye måter tilpasset fremtidens utfordringer?
Forelesere
Forventet tidsbruk
Alle våre kurs er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt 19 arbeidsdager på samlinger, en halv dag på webinar og tre dager til individuell hjemmeeksamen.
I tillegg kommer tiden du må sette av til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt, og dette er noe du i stor grad kan tilpasse livet ellers.
Studieavgift
Vår 2025: 111 000 kr per studieår.
Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Studieavgiften faktureres per semester og justeres årlig i takt med prisutviklingen. Den dekker deltakelse i forelesninger og ordinær eksamensavgift.
Utgifter til pensum, undervisningsmateriell, studieturer og reise/opphold ved samlinger kommer i tillegg.
Andre priser gjelder for studenter fra land utenfor EU/EØS og Sveits. Enkelte unntak og variasjoner kan forekomme.
Vil du vite mer?
Vi arrangerer jevnlig informasjonswebinarer du kan delta på. Der møter du en veileder, og du får mulighet til å stille spørsmål.
Se lignende kurs
Ikke helt kurset for deg? Vi har flere kurs innen samme fagområde -
alt fra korte kurs til deltidsstudier på masternivå.