– Jeg jobbet som kokk i Las Vegas i starten av tjueårene, og der fikk jeg innsikt i en arbeidskultur som jeg har lært mye av. Å få se hvordan et så stort hotell som Flamingo Hilton ble drevet, i et veldig stramt og hierarkisk system, var en nyttig erfaring å ha med seg.
Etter halvannet år i Vegas, reiste kokken Tor Martin tilbake til Norge, hvor han tilbragte flere år som kjøkkensjef på flere restauranter i Bergen. Med seg i kofferten fra USA hadde han selvlært ledelse som ikke var for langt fra god ledelsesteori.
– Jeg hadde ikke noe teori å henge det på, utover erfaringen om det systemet man som kokk lærer at et kjøkken skal være bygget på. Det er jo et miljø hvor man er nødt til å ha klare kommandostrukturer for at det skal gå rundt.
Veien fra kokk til konsulent
I 2002 begynte Misund som kokk i offshore, og så etterhvert behovet for faglig påfyll innen ledelse. Han fikk plass på et lederprogram med en Bachelor of Management på BI, med fordypning i HMS. Lederutdanningen ga ham teorien han trengte for å kunne styrke lederkarrieren sin. At programmet var nettbasert passet godt med arbeidsplanene på plattformen.
– Jeg arbeidet som forpleiningsleder på plattformen mens jeg tok bacheloren, og ble i den stillingen i 13 år. Men da jeg i 2020 fikk sluttpakke fra min daværende arbeidsgiver, bestemte jeg meg for å gjøre en retningsendring på karrieren min. Jeg ville begynne å jobbe med fornybar energi.
Dreiningen var motivert av ønsket om å jobbe med noe annet enn matlaging, og av et behov for å bidra til noe som var viktig for verden. – Jeg hadde vel et slags behov for å balansere mitt personlige klimaregnskap. Da jeg gikk ut av olje og gass hadde jeg lyst til å jobbe med fornybare energikilder, forteller han.