Studier og kurs Norsk English
-
Executive - videreutdanning

Gratis nettbasert utdanningstilbud for reiselivsbransjen

I samarbeid med Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse tilbyr Handelshøyskolen BI nå gratis nettbaserte kurs til ansatte innen reiselivsnæringen. Bruk muligheten til å øke din kompetanse innen temaer som arbeidslivet etterspør!

GRATIS KOMPETANSEHEVING - BÆREKRAFT SOM KONKURRANSEFORTRINN

Handelshøyskolen BI tilbyr kursserien Bærekraft som konkurransefortrinn til ansatte, permitterte og ledige med tilknytning til reiselivsnæringen. Kursserien har også tidligere vært gjennomført med suksess for denne bransjen.

DISSE KURSENE TILBYS

  • Bærekraftig markedsføring og kommunikasjon – 40 plasser
  • Bærekraft som konkurransekraft - 40 plasser
  • Bærekraftige forretningsmodeller og grønne innovasjoner - 40 plasser

HVORDAN FUNGERER DET?

Undervisningen foregår online og består av nettsamlinger og andre digitale læringselementer. Hvert kurs har en varighet på 3 uker, med ukentlige 3-timers nettsamliger på oppsatte tider.  Vi oppfordrer sterkt til aktiv deltakelse på nettsamlingene. Da får du mest utbytte av kurset.  Dersom du skulle bli forhindret fra å delta på en eller flere av nettsamlingene, vil det være mulig å se samlingen i opptak. (Ikke fra gruppeaktiviteter).

De enkeltstående kursene gir ikke studiepoeng og det er ingen opptakskrav eller eksamen. Lenger ned kan du lese mer om muligheten til å ta eksamen og få studiepoeng, hvis det er aktuelt for deg.

Etter avsluttet kurs får du et deltakerbevis i form av en digital ‘’badge’’ med kurstittel + tilleggsinformasjon om kurset. Disse kan du enkelt legge inn i din LinkedIn-profil eller dele i andre sosiale medier.  

Les mer om hvert kurs lenger ned og bruk søkeknappen som ligger under hvert kurs. Du kan søke frem til kursstart hvis det er ledige plasser. Vi praktiserer løpende opptak, så merk deg at det er førstemann til mølla som gjelder!

HVEM KAN SØKE?

Målgruppen for kursene er ansatte, permitterte og ledige med tilknytning til reiselivsnæringen. Bærekraft er aktuelt for de som søker kunnskap og praktiske ferdigheter om bærekraft og fremtidig innovasjon og forretningsmodeller. Det passer også innen områder som markedsføring, strategisk kommunikasjon, posisjonering og markedskommunikasjon.

Kursene er finansiert av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HKDir) gjennom bransjeprogrammet for reiselivsnæringen og er gratis for deltakerne.

Bærekraftig markedsføring og kommunikasjon

Om kurset

I dette kurset ser vi på psykologiske barrierer som bidrar til å forklare hvorfor det er så vanskelig å få til nødvendige endringer i holdninger og handlinger, samtidig som vi ser på strategier for å snakke om klima på måter som kan motivere oss til å endre oss.

Hva lærer du?

  • Bidra i å planlegge og gjennomføre kommunikasjons- og markedsføringstiltak for synliggjøring av bærekraft i virksomhetens grønne produkter og tjenester.

Faglig ansvarlig

  • Cecilie Staude.
Oppstart og påmelding
  • Søknadsfrist: Løpende opptak frem til kursstart så lenge det er ledige plasser.
  • Oppstart: 11. januar 2023 (læringsplattformen Insendi åpner)
  • Nettsamlinger: 16. januar, 23. januar, 30. januar 2023, Alle dager kl. 13:00-16:00

Kurset er fulltegnet

Bærekraft som konkurransekraft

Om kurset

I dette kurset får du en introduksjon til sentrale teorier, metoder og tilnærminger til bærekraft og grønn vekst. Det er et behov for radikale endringer for både å kunne møte den voksende globale etterspørselen fra stadig flere mennesker, og samtidig sikre en bærekraftig sosial og økologisk utvikling.

Hva lærer du?

  • Sentrale teorier, metoder og tilnærminger innen bærekraft og miljøøkonomi og hvordan disse kan brukes for å utforske og utrede fremtiden for bærekraftig forretningsmodellering

  • Hva et «grønt skifte» egentlig består i, når det gjelder innovasjonsteori og økonomi, samt hvorfor det er relevant for egen virksomhet

  • Kunne bidra i omstilling til bærekraftig vekst i egen organisasjon; strategi, ledelse og organisering

Faglig ansvarlige

  • Cecilie Staude og Trond Ola Hågbo.
Oppstart og påmelding
  • Søknadsfrist: Løpende opptak frem til kursstart så lenge det er ledige plasser.
  • Oppstart: 8. mars 2023 (læringsplattformen Insendi åpner)
  • Nettsamlinger: 13. mars, 20. mars og 27. mars 2023. Alle dager kl. 13:00-16:00

    NB! Det er viktig at du benytter påmeldingsknappen under med PINKODE 2023 for å unngå å motta faktura for kurset. (Ikke bruk søknadsskjema til tilsvarende kurs på bi.no)

Kurset er fulltegnet

Bærekraftige forretningsmodeller og grønne innovasjoner

Om kurset

I dette kurset ser vi på hvorfor effektiv ledelse av utfordringer knyttet til bærekraft krever at disse blir en integrert del av selskapets totale strategi og virksomhetsstyring.

Hva lærer du?

  • Reflektere over hvordan internasjonale mål og teknologier for bærekraft påvirker egne forretningsmodeller og virksomhetsstyring
  • Beherske en strategisk modell for omstilling av enhver virksomhet til grønn vekst
  • Anvende teori for innovasjon av smarte ideer/forretningsmodeller i egen virksomhet

Faglig ansvarlig

  • Cecilie Staude og Helleik Syse.
Oppstart og påmelding
  • Søknadsfrist: Løpende opptak frem til kursstart så lenge det er ledige plasser.
  • Oppstart: 3. mai 2023 (læringsplattformen Insendi åpner)
  • Nettsamlinger: 8. mai, 15. mai og 22. mai. Alle dager kl. 13:00-16:00.

    NB! Det er viktig at du benytter påmeldingsknappen under med PINKODE 2023 for å unngå å motta faktura for kurset. (Ikke bruk søknadsskjema til tilsvarende kurs på bi.no)

Kurset er fulltegnet

Forelesere

FORSTERK DINE MULIGHETER I ARBEIDSMARKEDET

BI er en internasjonal anerkjent handelshøyskole og nummer 1 i Norge. Vi tilbyr kompetanse som er etterspurt i næringslivet, både til offentlig og privat sektor. Vår strategi er å utvikle mennesker for en internasjonal, digital og bærekraftig framtid. BI skal være påkoblet arbeidslivet, og koble arbeidslivet aktivt inn i undervisning og forskning. Du kan lese mer om BI her.

Kurs fra BI vil være med på å styrke din CV med faglig påfyll og oppdatert kunnskap. Ved å ta kurs eller studier ved siden av jobb får du dokumentert hvilket kunnskapsnivå du innehar. Les mer om hvorfor velge videreutdanning her.

VIL DU LÆRE MER ELLER FÅ STUDIEPOENG?

Kurstilbudet er valgt ut fra en kursserie med tre kurs innen samme tema. Kursene står godt på egne ben og gir deg verdifull kompetanse.
Dersom du ønsker å formalisere gjennom å eksamen og få 7,5 studiepoeng (prosjektoppgave), må du melde deg på alle tre kurs fra samme kursserie og deretter søke om opptak på eksamen vårsemesteret 2023 (frist for påmelding er 25. februar). Husk at du må oppfylle opptakskravene for å ta eksamen på BI.

Det påløper en eksamensavgift, for tiden kr. 2.950 som ikke er inkludert i gratistilbudet gjennom bransjeprogrammet.

Studiepoengene kan kombineres inn i BIs eksisterende gradsstruktur, slik at du om ønskelig kan bygge en grad over tid. 

Kontakt oss

Har du noen spørsmål om kurstilbudet kan du få snakke med en av våre flinke veiledere på InfoHub